Шашлик під загрозою: вчені попереджають про серйозні ризики для здоров’я
Дослідники з Китаю та Великобританії зробили шокуюче відкриття: шашлик може бути не лише смачним, але й небезпечним для нашого здоров’я. У новому дослідженні, яке охопило понад 300 тисяч учасників, виявлено серйозні ризики для легенів у людей, які готують страви на вугіллі та дровах, пише uapress.kyiv.ua.
Агресивні наслідки тривалого вживання шашлику
Учасники експерименту, чий вік варіювався від 30 до 79 років, протягом дев’яти років досліджувалися на предмет здоров’я. Результати виявилися тривожними: близько 20 тисяч добровольців почали стикатися з різними проблемами легенів, а деякі з них навіть втратили життя.
Ризик астми та туберкульозу
Згідно зі змістом дослідження, у людей, які використовували дрова для приготування шашликів, ризик розвитку астми зростав в 1,5–2 рази. Крім того, відзначено підвищену ймовірність виникнення туберкульозу. Загалом, 54% осіб, які брали участь в дослідженні, страждали від хвороб легенів.
Ця інформація змушує задуматися про свою кулінарну практику і здоров’я. Тепер, готуючи улюблену страву, варто зважити всі ризики. Адже смачний шашлик може коштувати нашого здоров’я більше, ніж ми готові визнати. Обирайте безпечні способи приготування їжі та дбайте про своє здоров’я!
Зверніть увагу
Нагадаємо, що ця інформація є довідковою і не може бути заміною рекомендаціями лікаря. YSTNews не несе відповідальності за будь-які діагнози, які читач може поставити, ґрунтуючись на матеріалах сайту. Також повідомляємо, що YSTNews не відповідальна за зміст сторонніх ресурсів, посилання на які є в цій статті. Якщо у вас є питання щодо вашого здоров’я, обов’язково зверніться до лікаря.