Процес запам’ятовування інформації стає більш ефективним на порожній шлунок. Висновки зроблені вченими з США, що представляють Університет Південної Каліфорнії, пише zdorovia.com.ua.
Гормон пам’яті, відомий як грелін, був відкритий ще в 1990 році. Цей гормон синтезується в шлунку і кишечнику, після чого потрапляє в гіпофіз. Виявляється, він здатний впливати на пам’ять, використовуючи кишкове відгалуження блукаючого нерва. Цікаво, що почуття голоду і насичення можуть регулювати складні нейронні механізми, пов’язані із запам’ятовуванням.
У рамках дослідження вчені робили лабораторним мишам ін’єкції греліну, що призводило до збільшення ваги. При цьому до мозку надходили сигнали про травлення і загальний стан кишечника, що демонструє його зв’язок із запам’ятовуванням інформації.
Гризунам провели тест на епізодичну пам’ять. Варто зазначити, що під час вироблення та концентрації гормону пам’яті ефективність запам’ятовування у тварин суттєво покращилася, а процес засвоєння нової інформації відбувався набагато швидше.
Ці результати відкривають нові перспективи для розуміння механізмів, що лежать в основі пам’яті, і можуть бути корисними для пошуку нових підходів до лікування розладів пам’яті у людей.
В результаті генної модифікації павуки почали виробляти шовк із червоною флуоресценцією.
Google усунула небезпечну вразливість у Android, яку вже використовували хакери.
Дане відкриття підкреслило, як складно і тонко налаштоване зорове сприйняття людини, і як важливо розуміти…
У 2025 році мобільні оператори в Україні підвищили ціни на свої тарифи, однак на ринку…
На оборонній виставці DEFEA 2025 в Афінах грецька компанія Miltech Hellas представила революційну розробку —…
Експерти вважають, що якщо у вас є доступ до води, ви можете прожити два-три місяці…