Процес запам’ятовування інформації стає більш ефективним на порожній шлунок. Висновки зроблені вченими з США, що представляють Університет Південної Каліфорнії, пише zdorovia.com.ua.
Гормон пам’яті, відомий як грелін, був відкритий ще в 1990 році. Цей гормон синтезується в шлунку і кишечнику, після чого потрапляє в гіпофіз. Виявляється, він здатний впливати на пам’ять, використовуючи кишкове відгалуження блукаючого нерва. Цікаво, що почуття голоду і насичення можуть регулювати складні нейронні механізми, пов’язані із запам’ятовуванням.
У рамках дослідження вчені робили лабораторним мишам ін’єкції греліну, що призводило до збільшення ваги. При цьому до мозку надходили сигнали про травлення і загальний стан кишечника, що демонструє його зв’язок із запам’ятовуванням інформації.
Гризунам провели тест на епізодичну пам’ять. Варто зазначити, що під час вироблення та концентрації гормону пам’яті ефективність запам’ятовування у тварин суттєво покращилася, а процес засвоєння нової інформації відбувався набагато швидше.
Ці результати відкривають нові перспективи для розуміння механізмів, що лежать в основі пам’яті, і можуть бути корисними для пошуку нових підходів до лікування розладів пам’яті у людей.
Tesla розробляє інноваційні технології, такі як роботаксі Cybercab та гуманоїди Optimus, для боротьби з бідністю…
Вчені відкрили новий тип льоду "Лід XXI", який залишається твердим при кімнатній температурі завдяки високому…
Дізнайтеся, як прискорити зарядку вашого iPhone з 9 простими прийомами, щоб використовувати гаджет максимально ефективно.
На Сонці стався потужний корональний викид, але Земля не зазнає впливу. Магнітне поле залишається спокійним.…
Київстар закликав абонентів підготуватися до можливих змін у зв’язку. Необхідна інформація для безперебійного користування.
Вчені стверджують, що людська діяльність може призвести до шостого масового вимирання на Землі. Святе збереження…