Процес запам’ятовування інформації стає більш ефективним на порожній шлунок. Висновки зроблені вченими з США, що представляють Університет Південної Каліфорнії, пише zdorovia.com.ua.
Гормон пам’яті, відомий як грелін, був відкритий ще в 1990 році. Цей гормон синтезується в шлунку і кишечнику, після чого потрапляє в гіпофіз. Виявляється, він здатний впливати на пам’ять, використовуючи кишкове відгалуження блукаючого нерва. Цікаво, що почуття голоду і насичення можуть регулювати складні нейронні механізми, пов’язані із запам’ятовуванням.
У рамках дослідження вчені робили лабораторним мишам ін’єкції греліну, що призводило до збільшення ваги. При цьому до мозку надходили сигнали про травлення і загальний стан кишечника, що демонструє його зв’язок із запам’ятовуванням інформації.
Гризунам провели тест на епізодичну пам’ять. Варто зазначити, що під час вироблення та концентрації гормону пам’яті ефективність запам’ятовування у тварин суттєво покращилася, а процес засвоєння нової інформації відбувався набагато швидше.
Ці результати відкривають нові перспективи для розуміння механізмів, що лежать в основі пам’яті, і можуть бути корисними для пошуку нових підходів до лікування розладів пам’яті у людей.
У Хорватії знайдено 2400-річний затонулий торговий корабель з антикварними артефактами. Знахідка містить амфори, кераміку та…
Galaxy S26 Ultra матиме тонший і яскравіший дисплей завдяки новітній CoE-технології, що покращить візуальні враження…
Собаки володіють феноменальними здібностями, здатні передбачати хвороби, вагітність та навіть стихійні лиха. Дослідження підтверджують їх…
Дізнайтеся, чому робота з ноутбуком на колінах може бути шкідливою для здоров'я та продуктивності.
Вчені виявили, що Земля може перебувати в гігантській космічній порожнечі, що пояснює розширення Всесвіту і…
Дізнайтеся про 5 функцій смартфонів, за які не варто переплачувати. Економте на покупці, вибираючи розумно!