Процес запам’ятовування інформації стає більш ефективним на порожній шлунок. Висновки зроблені вченими з США, що представляють Університет Південної Каліфорнії, пише zdorovia.com.ua.
Гормон пам’яті, відомий як грелін, був відкритий ще в 1990 році. Цей гормон синтезується в шлунку і кишечнику, після чого потрапляє в гіпофіз. Виявляється, він здатний впливати на пам’ять, використовуючи кишкове відгалуження блукаючого нерва. Цікаво, що почуття голоду і насичення можуть регулювати складні нейронні механізми, пов’язані із запам’ятовуванням.
У рамках дослідження вчені робили лабораторним мишам ін’єкції греліну, що призводило до збільшення ваги. При цьому до мозку надходили сигнали про травлення і загальний стан кишечника, що демонструє його зв’язок із запам’ятовуванням інформації.
Гризунам провели тест на епізодичну пам’ять. Варто зазначити, що під час вироблення та концентрації гормону пам’яті ефективність запам’ятовування у тварин суттєво покращилася, а процес засвоєння нової інформації відбувався набагато швидше.
Ці результати відкривають нові перспективи для розуміння механізмів, що лежать в основі пам’яті, і можуть бути корисними для пошуку нових підходів до лікування розладів пам’яті у людей.
В Україні обговорюють можливість відключення мобільного зв'язку для протидії атакам "Шахедів". Це дозволить залишити ворога…
Науковці України представили золотий медальйон із багатого скарбу Київської Русі, виявленого поблизу Сахнівки.
Фахівці виділили 5 переваг Android, які роблять його кращим за iPhone. Дізнайтеся про інтерфейс, вибір…
Досліджуйте походження прізвищ в Україні, що свідчать про німецьке чи австрійське коріння. Відкрийте таємниці культурного…
Землю захопила потужна магнітна буря, яка триватиме цілий тиждень. Вона може вплинути на самопочуття людей…
Київстар відключить 3G-інтернет у кількох містах Дніпропетровської та Львівської областей, замінивши його на 4G для…