Процес запам’ятовування інформації стає більш ефективним на порожній шлунок. Висновки зроблені вченими з США, що представляють Університет Південної Каліфорнії, пише zdorovia.com.ua.
Гормон пам’яті, відомий як грелін, був відкритий ще в 1990 році. Цей гормон синтезується в шлунку і кишечнику, після чого потрапляє в гіпофіз. Виявляється, він здатний впливати на пам’ять, використовуючи кишкове відгалуження блукаючого нерва. Цікаво, що почуття голоду і насичення можуть регулювати складні нейронні механізми, пов’язані із запам’ятовуванням.
У рамках дослідження вчені робили лабораторним мишам ін’єкції греліну, що призводило до збільшення ваги. При цьому до мозку надходили сигнали про травлення і загальний стан кишечника, що демонструє його зв’язок із запам’ятовуванням інформації.
Гризунам провели тест на епізодичну пам’ять. Варто зазначити, що під час вироблення та концентрації гормону пам’яті ефективність запам’ятовування у тварин суттєво покращилася, а процес засвоєння нової інформації відбувався набагато швидше.
Ці результати відкривають нові перспективи для розуміння механізмів, що лежать в основі пам’яті, і можуть бути корисними для пошуку нових підходів до лікування розладів пам’яті у людей.
Гігантський астероїд (887) Алінда вперше за 100 років наближається до Землі. Спостерігайте його яскравий вигляд…
Дослідження показало, що стрес власників собак може впливати на їхню тривожність. Ветеринарам варто дати собакам…
Штучний інтелект показав, яким може стати середньостатистичний чоловік у Великій Британії через 30 років через…
Вчені виявили затоплені плити в мантії Землі під Тихим океаном, поставивши під сумнів наявні теорії…
Дослідження показує, що чоловічий та жіночий мозок мають структурні відмінності при народженні, впливаючи на розвиток…
Вчені відтворили обличчя юньсяньських людей, які жили мільйон років тому, використовуючи сучасні технології моделювання.