Процес запам’ятовування інформації стає більш ефективним на порожній шлунок. Висновки зроблені вченими з США, що представляють Університет Південної Каліфорнії, пише zdorovia.com.ua.
Гормон пам’яті, відомий як грелін, був відкритий ще в 1990 році. Цей гормон синтезується в шлунку і кишечнику, після чого потрапляє в гіпофіз. Виявляється, він здатний впливати на пам’ять, використовуючи кишкове відгалуження блукаючого нерва. Цікаво, що почуття голоду і насичення можуть регулювати складні нейронні механізми, пов’язані із запам’ятовуванням.
У рамках дослідження вчені робили лабораторним мишам ін’єкції греліну, що призводило до збільшення ваги. При цьому до мозку надходили сигнали про травлення і загальний стан кишечника, що демонструє його зв’язок із запам’ятовуванням інформації.
Гризунам провели тест на епізодичну пам’ять. Варто зазначити, що під час вироблення та концентрації гормону пам’яті ефективність запам’ятовування у тварин суттєво покращилася, а процес засвоєння нової інформації відбувався набагато швидше.
Ці результати відкривають нові перспективи для розуміння механізмів, що лежать в основі пам’яті, і можуть бути корисними для пошуку нових підходів до лікування розладів пам’яті у людей.
Китайські вчені планують амбіційну місію на супутник Сатурна Енцелад для пошуку ознак життя, використовуючи бурильник…
Ворони можуть роками мститися людям, пам'ятаючи обличчя загроз. Дослідження показали їхню здатність до соціального навчання…
Астрономи дослідили, що в видимому Всесвіті існує від 100 до 200 млрд галактик, а загалом…
На місці Каховського водосховища восстанавливается природа: з'явився найбільший у Європі ліс і повернувся осетер. Учені…
Дізнайтеся, чому смартфони перегріваються і як це впливає на їх акумулятор та продуктивність.
У неділю, 8 вересня, жителі Азії, Європи та Африки зможуть спостерігати "кривавий місяць" під час…