Процес запам’ятовування інформації стає більш ефективним на порожній шлунок. Висновки зроблені вченими з США, що представляють Університет Південної Каліфорнії, пише zdorovia.com.ua.
Гормон пам’яті, відомий як грелін, був відкритий ще в 1990 році. Цей гормон синтезується в шлунку і кишечнику, після чого потрапляє в гіпофіз. Виявляється, він здатний впливати на пам’ять, використовуючи кишкове відгалуження блукаючого нерва. Цікаво, що почуття голоду і насичення можуть регулювати складні нейронні механізми, пов’язані із запам’ятовуванням.
У рамках дослідження вчені робили лабораторним мишам ін’єкції греліну, що призводило до збільшення ваги. При цьому до мозку надходили сигнали про травлення і загальний стан кишечника, що демонструє його зв’язок із запам’ятовуванням інформації.
Гризунам провели тест на епізодичну пам’ять. Варто зазначити, що під час вироблення та концентрації гормону пам’яті ефективність запам’ятовування у тварин суттєво покращилася, а процес засвоєння нової інформації відбувався набагато швидше.
Ці результати відкривають нові перспективи для розуміння механізмів, що лежать в основі пам’яті, і можуть бути корисними для пошуку нових підходів до лікування розладів пам’яті у людей.
Виробники смартфонів запроваджують зайві тренди, які не завжди корисні. Досліджуємо п'ять з них, котрі варто…
Досліджуйте найдешевші тарифи від Київстар, Vodafone та lifecell: які послуги входять і чим вони вигідні…
Відкрийте для себе унікальні українські прізвища, які не мають аналогів в інших країнах. Дослідження мовознавців…
Магнітна буря охопила Україну, зростаючи до 6 балів. Прогнози вказують на стійкість бурі до 5…
Дізнайтеся, як легко виміряти зріст людини за допомогою iPhone з LiDAR-сканером. Простий гід у нашій…
У Массачусетській лікарні успішно виконана пересадка нирки від генетично модифікованої свині 66-річному пацієнту з нирковою…