Процес запам’ятовування інформації стає більш ефективним на порожній шлунок. Висновки зроблені вченими з США, що представляють Університет Південної Каліфорнії, пише zdorovia.com.ua.
Гормон пам’яті, відомий як грелін, був відкритий ще в 1990 році. Цей гормон синтезується в шлунку і кишечнику, після чого потрапляє в гіпофіз. Виявляється, він здатний впливати на пам’ять, використовуючи кишкове відгалуження блукаючого нерва. Цікаво, що почуття голоду і насичення можуть регулювати складні нейронні механізми, пов’язані із запам’ятовуванням.
У рамках дослідження вчені робили лабораторним мишам ін’єкції греліну, що призводило до збільшення ваги. При цьому до мозку надходили сигнали про травлення і загальний стан кишечника, що демонструє його зв’язок із запам’ятовуванням інформації.
Гризунам провели тест на епізодичну пам’ять. Варто зазначити, що під час вироблення та концентрації гормону пам’яті ефективність запам’ятовування у тварин суттєво покращилася, а процес засвоєння нової інформації відбувався набагато швидше.
Ці результати відкривають нові перспективи для розуміння механізмів, що лежать в основі пам’яті, і можуть бути корисними для пошуку нових підходів до лікування розладів пам’яті у людей.
Наші предки свідомо використовували прізвиська, які походили від назв страшних тварин, щоб уберегти себе від…
У неділю, 16 березня, Магнітосфера Землі буде знаходитися в збудженому стані, але сильних магнітних бур…
Марсохід NASA Perseverance зробив дивовижне відкриття на Червоній планеті.
На даний момент Microsoft працює над виправленням виявлених проблем, але точні терміни випуску оновлень поки…
Android-смартфони скоро отримають одну з нових функцій iPhone.
У космонавтиці зафіксовано рекордну інтенсивність запусків: п'ять ракет-носіїв було запущено за 12 годин та 32…