Група вчених із Нідерландів провела тривале дослідження, яке тривало понад 30 років, щоб з’ясувати вплив цукру на здоров’я людини. Під час цього масштабного експерименту вчені спостерігали за людьми, які регулярно вживали цукор, та тими, хто зовсім відмовився від нього, пише lady.kyiv.ua.
Протягом усього періоду спостережень команда вчених фіксувала стан здоров’я учасників, а також причини смерті, якщо такі мали місце. Загалом результати показали, що між групами людей, які вживали цукор, і тими, що утримувалися від нього, не виявлено суттєвої різниці у випадках серцево-судинних захворювань та інших недуг.
Цікавим моментом у дослідженні стало те, що учасники, які вживали цукор, зазвичай додавали у свої напої лише одну чайну ложку цукру. Це призвело до висновку, що безпечна доза цукру для людини становить 5 грамів на день. Для порівняння, одна банка солодкого напою містить близько 25 грамів цукру, що може бути небезпечним для здоров’я.
Цей дослідницький проект підтверджує важливість контролю за вживанням цукру, адже надмірна його кількість може призвести до серйозних наслідків для здоров’я. Вчені закликають усіх звертати увагу на свій раціон і дотримуватися зазначених норм, щоб залишатися здоровими.
Гренландія стрімко тане: науковці пояснили, чим це загрожує
«Волиняка» офіційно прийнятий на озброєння ЗСУ: український безпілотник, що б’є по техніці й укріпленнях ворога
Ще якихось 10–15 років тому продаж квартири в Україні був справжнім випробуванням. Щоб знайти покупця,…
Вчені знову заговорили про розширення Землі: чому ця гіпотеза викликає суперечки
Розкрито технічні характеристики українського ударного дрона "Булава"
Кумедні, але справжні: українські прізвища, що виникли з жартівливих прізвиськ — перевір, чи є твоє…