Прогноз магнітних бур на 23 березня, фото - колаж YSТNews
Вже тривалий час – понад десять днів – магнітна буря не опускається нижче червоного рівня. У неділю, 23 березня, фахівці знову прогнозують високу сонячну активність.
Про це стало відомо з інформації на порталі meteoagent, що моніторить активність Сонця.
Майже тиждень фахівці з прогнозування космічної погоди обнадіювали українців тим, що затяжний період сильних магнітних бур закінчується. Так, за попереднім прогнозом, 23 березня магнітна активність мала прийти до норми (зеленого рівня) з К-індексом 2-4.
Однак, у неділю, 23 березня, фахівці знову прогнозують високу сонячну активність. Саме тому магнітна буря цього дня буде знову потужною. Сьогодні її К-індекс 7. Це дуже сильна буря – з огляду на те, що їх класифікують від показника 2 до 9.
Під час сильних магнітних бур люди можуть мати погане самопочуття: виникає головний біль, запаморочення, нудота, слабкість і сонливість, підвищений тиск тощо. Найбільше піддаються впливу метеозалежні, літні люди, вагітні та ті, хто має хронічні захворювання.
Зауважимо: що вищий індекс, сильніша буря, її наслідки та вплив на людей і техніку.
При цьому варто зазначити, що усі прогнози вчених – попередні, оскільки сонячна активність дуже мінлива і ситуація може змінюватися протягом навіть одної доби. Тому варто слідкувати за оновленнями та попередженнями.
Дослідження вказує на два вулканічні виверження як причини похолодання XV століття, відкриваючи нові факти про…
Tesla розробляє інноваційні технології, такі як роботаксі Cybercab та гуманоїди Optimus, для боротьби з бідністю…
Вчені відкрили новий тип льоду "Лід XXI", який залишається твердим при кімнатній температурі завдяки високому…
Дізнайтеся, як прискорити зарядку вашого iPhone з 9 простими прийомами, щоб використовувати гаджет максимально ефективно.
На Сонці стався потужний корональний викид, але Земля не зазнає впливу. Магнітне поле залишається спокійним.…
Київстар закликав абонентів підготуватися до можливих змін у зв’язку. Необхідна інформація для безперебійного користування.